Tandblekning Växjö

Hur görs en tandblekning?

En tandblekning görs med blekningsmedel (en gele) och görs i skenor på vår tandläkarklinik. Det är viktigt att det görs en kontroll innan ingreppet genomförs för att få bästa slutresultat på tandblekningen. Vid en första undersökning går vi igenom alla tänderna och bedömer om det är lämpligt att utföra en tandblekning och samtidigt gör en uppskattning på hur slutresultatet kommer att se ut. Viktigt att ha i beaktning är att fyllningar och porslin inte bleks. Så har du som exempel synliga kronor, broar eller lagningar kan det hända att de naturliga tänderna blir vitare. Vi undersöker samtidigt också tandköttet för att säkerställa att det är friskt och utan påbörjade eller allvarliga inflammationer, en tandblekning kan nämligen förvärra en inflammation. Allt detta går vi självklart igenom med dig vid första undersökningen hos oss.

Vid det första tillfället kommer vi också gå igenom såväl för- som nackdelar med att göra en tandblekning hemma i förhållande till att få professionell hjälp, här har vi lång erfarenhet av såväl patienter som testat själva och goda resultat hos oss på kliniken.

Vi kommer också ge dig tips och råd på hur du behåller färgen efter att en blekning har genomförts. Resultatet beror generellt också på de egna naturliga tänderna och munhygien, om tidigare blekningar har genomförts samt konsumtion av mat och dryck i förhållande till de missfärgningarna det fört med sig.

Vi har lång och gedigen erfarenhet av tandblekningar

Vi ger dig viktiga tips och råd för att behålla det goda resultatet längre

Personlig och professionell hjälp

Vi arbetar alltid med metoder och material för högsta möjliga kvalitet

Hur vårdar jag min tänder på bästa sätt?

Munvård är viktigt. Även om vi går till tandläkaren varje år, så är det viktigt att ta hand om sina tänder varje dag. Men vilken sorts tandkräm ska man använda? Måste man använda tandtråd? Och är munskölj verkligen nödvändigt?

Boka en tid eller ring oss så svarar vi på dina frågor!

Förutom en god tandblekning så kan vi erbjuda dig:

Fri parkering

Handikappanpassade lokaler

En lugn och fin miljö

Boka tid