Kronor & broar Växjö

Vid stora substansförluster eller saknade tänder kan det vara aktuellt med stora behandlingar. Det kan då betyda att porslinskronor eller broar ska användas. Idag blir det vanligare och vanligare att istället använda metallfria konstruktioner som till exempel Zirkonium-kronor med mera. Vi kan även göra avtagbara konstruktioner även om det blir mindre vanligt vid permanent ersättning.

Kronor

Krona väljs när det inte går att bygga upp den skadade tanden med hjälp av annat material såsom plast eller inlägg, skapa god kontakt till granntänderna, säkerställa att en tand inte går sönder efter en rotbehandling och eller av estetiska orsaker. Det finns en mängd olika material att välja mellan såsom Co/Cr, Silver Palladium, Guld och en rad olika Helkeramer. Dessa olika material har både för- och nackdelar. Våra tandläkare diskuterar tillsammans med patienten och väljer tillsammans ut vad som lämpar sig bäst i varje unikt fall. Med vår erfarenhet och professionella hjälp tar vi fram den lösningen som passar just dig bäst.

Broar

En bro kan förklaras som en ersättare till en eller flera tänder. Har du förlorat tänder, kan dessa ersättas av såväl en bro som ett implantat. En bro behöver däremot fler naturliga tänder för att bära upp bron. Sen finns det också begränsningar hur många tänder en bro kan ersätta. En bro sätts fast på de naturliga tänderna med cement och kommer med tiden skapa en känsla av att det vore ens egna tänder. Materialet är precis som för kronor framställt av Metalkeramik och Helkeramik.

Hur vårdar jag min tänder på bästa sätt?

Munvård är viktigt. Även om vi går till tandläkaren varje år, så är det viktigt att ta hand om sina tänder varje dag. Men vilken sorts tandkräm ska man använda? Måste man använda tandtråd? Och är munskölj verkligen nödvändigt?

Boka en tid eller ring oss så svarar vi på dina frågor!

Förutom en god kronor & broar så kan vi erbjuda dig:

Fri parkering

Handikappanpassade lokaler

En lugn och fin miljö

Boka tid